Devas engelli asansörü nasıl çalışır? Engelli asansör sistemleri gramayer dişli sistemi, hidrolik sürüş sistemi ve sonsuz vida mil ile elektrik enerjisini harekete çeviren sistemlerdir. Yatay ve dikey olarak hareket eden platform asansörler en iyi performans sağlayan özel olarak geliştirilmiş benzersiz sürüş sistemleri üretilir. Dikey engelli asansörü açık tip ve kapalı engelli asansörü olarak 2 bölüme ayrılır. Açık tip engelli asansörü 2006 42 AT makine emniyeti direktifi normlarına göre 3m yüksekliğe kadar yapılır.
Sonsuz vida milli engelli asansör sistemleri
Sonsuz vida milli engelli asansör sistemleri çelikten yapılmış kovan sistemleri özel rulman ve toz keçeleri ile sarsıntı ve ses oluşturmazlar. Bronz taşıyıcı somun otomatik yağlama sistemleri ve özel üretilen honlanmış sonsuz vida ile uyumlu çalışacak şekilde uzun yıllar çalışmaları garanti edilir. Emniyet somunu ile daha güvenli ve tehlike oluşturmazlar. Seyir mesafeleri adından da anlaşılacağı üzere sonsuzdur. soğuk ve sıcak her türlü iklim koşullarında güvenle çalışırlar. Hidrolik sistemlere nazaran performansları yüksek ve bakım maliyeti oluşturmazlar.
Hidrolik engelli asansör sistemleri
Hidrolik yağı motor ve pompa ile piston içerisine aktarıp piston içindeki mili yukarı hareket ettirmesi ile çalışan 1/1 direkt askı veya 2/1 endirekt çalışma yöntemleri kullanılır. Sistem tasarlanırken sonsuz vidalı pompalar ile kullanılır ve ses veya vibrasyon oluşturmazlar. Emniyet açısından TS81-41 A3 normlarına uygun olabilmeleri için manometre, el pompası, gevşek halat valfi, aşırı basınç ve debi sınırlama valfleri standarttır. El ile indirme yada kurtarma yapılabilmeleri için Manüel alçaltma valfi ile üretilir. Hortum patlamaları veya ani hızlanmalarda yağ akışını kesen hortum patlama valfleri ve 2/1 endirekt sistemlerde halat kopmalarına karşı yay etkili fren blokları kullanılır.
Gramayer engelli asansör sistemleri
Gramayer engelli asansör sistemleri genelde yatay çalışan eğimli sistemler de kullanılır. Bir ray üzerinde bulunan dişliler ve motor ile redüktörden aldığı hareketi dişlilere aktarıp raylar üzerinde yer yüzeyine max 45° eğim ile yatay hareket eden sistemlerdir. Rayların basamaklara göre X ve Y ekseninde kıvrılması ile hareket eden sistemlere dönüşlü merdiven asansörü olarak adlandırılmalarına karşın ihtiyaçlara göre düz gitmeleri gereken sistemlere de düz tip merdiven asansörü ve geneline de yatay engelli asansörü denir. Yumuşak kalkış ve duruş yapmaları için özel DC motor sürücüler konfor sağlar. Aşırı hızlanmalara karşı mekanik hız takibi yapan fren mekanizmaları ile donatılır.
Engelli Asansörü Nasıl Çalışır?
Coğrafi şartların ağırlıkları sistemlerin çalışmasına etki eden en başta gelen faktördür. Aşırı soğuk koşularda hidrolik yağ ısıtıcıları yağ tankındaki mevcut yağı sabit bir sıcaklıkta tutar ve yağ viskozitesi en iyi performansı verecek şekilde ayarlanır.
Coğrafi nedenlerden dolayı en iyi dış mekan kullanımı için ürettiğimiz dış mekan kapalı engelli asansörü anti-korozyona karşı galvaniz tesislerimizde boya öncesi galvanizleme işlemine tabi tutularak metal demirlerin krozyona karşı paslanması engellenir. Dikey engelli asansörü, çeşitli kaplamalar ve seçenekler ile özelleştirilebilir, bu sayede merdiven asansörü binalarınızın iç tasarımını tamamlar.
Engelli asansörü ölçüleri!
Engelli asansörü ölçüleri standart olarak 1100×140. mm üretilirler. İstenildiğinde farklı yapı ve apartmanların fiziki durumlarına uygun özel ölçülerle de imalat yapılmaktadır. Tekerlekli sandalye ile kullanım için minimum ölçü 900×1250 mm, ayakta yada oturarak kullanabilmek için minimum ölçü 710×1000 mm olduğuna dikkat edilmelidir.
Devas engelli asansör sistemleri şaftlı veya şaftsız dublex ve triplex villa tipi yapılar da kullanılmak için üretilir. Asansör kuyusu ve ruhsat gerektirmeyen 0,15m/sn hız ile çalışan en ekonomik kuyu dipsiz asansörlerdir. Hasta yaşlı yürüme zorluğu çeken ve merdiven inip çıkmakta zorlanan kişiler için en ideal asansör modelidir.